Как да изберете перфектната масичка за кафе?

Обърнете внимание на пропорциите

Помислете за вашите нужди и начин на живот

Изберете внимателно материалите

Изборът на  холна маса за вашия хол изглежда като лесна задача на пръв поглед, но при по-нататъшно обмисляне има много повече решения, свързани с избора на правилната масичка за кафе, отколкото ви изглежда.

Първо, трябва да е с правилния размер - както по височина, така и по отношение на дължина и ширина. Той трябва да бъде с точния мащаб и пропорционален на пространството и трябва да пасва на всичките ви мебели. Материалът трябва да се съобрази с вашия начин на живот и да отговаря добре на стаята. По – важното е, че трябва да отговаря на нуждите на вашето семейство, независимо дали те са да е  удобно за деца или да има достатъчно място за дистанционно управление на телевизора и други елементи . 

Едва след като отговорите на всички тези въпроси, наистина можете да започнете да търсите перфектната масичка за вас и вашето пространство. И така, как да изберете масичка за кафе от началото до края? Очертахме три правила, които трябва да следвате, преди да се изберете вашата масичка за кафе.

Обърнете внимание на пропорциите

Както е важно на намирането на масичка за кафе, която има правилната височина, така трябва да потърсите такава, която има правилната дължина спрямо ширината на вашия диван. По-конкретно, вашата масичка за кафе трябва да бъде приблизително две трети от дължината на вашия диван, ако искате всички седнали да я достигат. Така че за диван широк 2 м, например, трябва да търсите масичка за кафе, която е дълга около 1.3 м. Бихте могли да изберете и друго модерно решение – комплект масички за кафе. Комплектът може да включва 2 маси за кафе или дори да бъде комплект 3 маси за кафе.


Помислете за вашите нужди и начин на живот

Разбира се, когато избирате подходящата масичка за вас или вашето семейство, трябва да вземете предвид начина си на живот. Имате ли нужда от холна маса с много място за съхранение? Помислете за вариант на маса с рафт или отделение за съхранение. Вие сте човек, който обича да играе настолни игри в хола? Уверете се, че избраната масичка за кафе е за такъв тип събиране. Обичате ли да вдигате крака на масичката за кафе, когато гледате телевизия? Може би стабилна конструкция и оптимална височина е по-добрият вариант за вас.

СЪВЕТ ОТ НАС: Що се отнася до масичка за кафе, която е удобна за деца, заложете на такава, която няма остри ръбове и не е направена от стъкло. Има достатъчно истории на ужасите за деца, които чупят стъклени плотове, за да се уверят, че с това шега НЕ бива .

Изберете внимателно материалите

И накрая, преди да изберете вашата перфектна масичка за кафе, обърнете внимание на няколко материала, които биха паснали добре на вашия начин на живот и вашето пространство. Използвайте дърво - има толкова много опции. Чували ли  сте за рециклирано дърво? Масичка за кафе от рециклирано дърво е добър вариант с мисъл за околната среда. Ако имате подове от твърда дървесина в средни тонове, откажете се от дървото, за да не стане в повече и изберете нещо допълващо като мрамор или травертин. Помислете дали предпочитате да местите вашата холна масичка лесно или искате да се закрепи здраво и за постоянно. 

Това са всички въпроси, които могат да ви помогнат да изберете идеалната масичка за кафе.